Fat Lizardin monet kasvot: keittohuone panimohäiden näyttämönä

Joulun alla Otaniemessä koettiin historiallinen hetki, kun kaksi sulhoa sanoi toisilleen tahdon Suomen ensimmäisissä panimohäissä. Fat Lizardin panimo tarjosi oivat puitteet juhlille.

Peter ja Justus Tammenheimo keksivät ajatuksen panimohäistä jo vuosia sitten. Ne toteutettiin kuitenkin pikavauhdilla, kun hetki tuntui oikealta vuoden 2018 lopulla.

Vauhdikkaista järjestelyistä huolimatta – tai niiden ansiosta – ilmassa oli juhlan tuntua, kun huippusellisti Lauri Rantamoijasen soittama Myrskyluodon Maija saatteli parin henkikirjoittajan puheille.

Juhlan näyttämö, espoolaisen Fat Lizardin panimon keittohuone, oli puunattu ja hillitysti, mutta teemaan sopien koristeltu. Häävierailla oli lupa kohotella olutmaljoja koko seremonian ajan.

img_5705.jpg

Tunteikkaiden puheiden jälkeen oli virallisen vihkivalan aika. ”Tahdotko sinä, Jan Peter Tammenheimo, ottaa mieheksesi tämän Justus Arcadio Christian Hämäläisen?” Tahdon, vastasivat molemmat vuorollaan kysymykseen.

Oluentekijät skarppeina

Pienimuotoiseen tilaisuuteen oli kutsuttu vain jokunen todistaja, ja lisäksi paikalla olivat itseoikeutettuina isäntinä Fat Lizardin perustajat ja panijat. Tummat puvut ja mustat mirrit juhlistivat tilaisuutta, joka muuten oli mietityn rento.

Fat Lizardin oma hyönteiskokki Topi Kairenius oli loihtinut tarjoilut sirkoista ja jauhomadoista – tryffeliöljyllä saa muuten ihmeitä aikaan!

img_5919

Hienointa oli, että panimon tuotteet olivat kattavasti edustettuina hanarivistössä, josta laskimme itsellemme virvoketta. Ja kun onnittelut ja viralliset kuvat oli hoidettu, alkoi panimoaiheinen ohjelma: Heikki Ylinen ja Tuomas Koskipää kertoivat panimon synnystä ja selostivat oluenteon perusasiat.

img_5817.jpg

Pienen esitelmän jälkeen aukesivat taivaan hanat: panimokäynteihin kuuluu oleellisesti oluen maistaminen suoraan käymistankista, ja hääolueksi valikoitui juuri valmistunut All Out IPA.

img_5843

Fat Lizardille sopisi toki myös hääparin toiveisiin sovitetun ikioman hääoluen paneminen, mutta Suomen ensimmäisten panimohäiden nopea aikataulu ei jättänyt riittävästi aikaa oluentekoon. Varsinaisissa hääjuhlissa Tammenheimot lupaavat tarjoilla omaa oluttaan!

Miten juuri Fat Lizard valikoitui häiden pitopaikaksi? Hääpari luonnehtii sitä lempipanimokseen. Onpa toimittaja Peter Tammenheimolla ollut näppinsä pelissä siinäkin, että saamme nauttia Fat Lizardin oluita modernista 360-tölkistä. Hän esitteli London Beer Factoryn käyttämän vallankumouksellisen tölkin panijoille, jotka pähkäilivät sopivaa pakkausmuotoa. Suutuntuma oli sen verran hyvä, että oma tölkityslinja pantiin pystyyn.

Fat Lizardilta hääjuomat

Suomen kalifornialaisin pienpanimo Fat Lizard aikoo pitää hääteemaa esillä vahvemminkin. Panimo on mukana tammikuisilla Mennään naimisiin -häämessuilla Helsingin Wanhassa Satamassa.

img_5785

– Menemme häämessuille olutkärjellä. Olut voi olla yhtä lailla juhlava juoma kuin kuohuva tai viini. Tarjoilemme tapahtumassa muun muassa Saison Rosea, Topi Kairenius paljastaa.

Tammenheimojen häät saattavat siis jäädä Suomen oloissa ainutlaatuisiksi panimohäiksi, mutta mahdollisuus laadukkaisiin maltaisiin juomaelämyksiin tarjoutuu kaikille asiasta jotain ymmärtäville.

img_5748.jpg

Seremonian jälkeen tuore hääpari hehkui onnea.

– Erityisen ylpeitä olemme siitä, että enää panimolla ei pelkästään panna, nyt siellä myös naidaan, Peter Tammenheimo puki onnen sanoiksi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s