Petri Heino on Hyvä Tuomas 2022

Heino Groupin perheyrittäjä Petri Heino on vuoden 2022 Hyvä Tuomas.

Olutliitto jakaa Hyvä Tuomas -tunnustuksen ansiokkaasta työstä olutkulttuurin hyväksi vuosittain Tuomaan päivänä 21. joulukuuta. Hyvien Tuomaiden raati valitsi tänä vuonna kunnianosoituksen saajaksi olutalan vahvan taustavaikuttajan Petri Heinon, jota luonnehditaan olutkulttuurin kehityksen mahdollistajaksi.

“Heinolla on taito kerätä joukkueeseensa vahvoja osaajia ja uskallusta luottaa heidän näkemyksiinsä. Hänellä on yrittäjän intohimo tehdä visioista kuluttajaa palvelevaa todellisuutta”, perustelevat aiempien vuosien Hyvät Tuomaat valintaa.

Heino Groupin toimitusjohtaja Petri Heino on tehnyt liki 40 vuotta työtä olutkulttuurin hyväksi Suomessa. Aina kulisseissa ja poissa julkisuudesta. Kun alkoholijuomien maahantuontimonopoli Suomessa purkautui, Heino lähti ennakkoluulottomasti tuomaan maahan uusia tuotteita. Heinon tukulle myönnettiin alkoholijuomien tukkulupa numero 2. Muun muassa brittiläisen real alen tulossa Suomeen Heinolla oli tärkeä rooli, jota olutharrastajat ja -ammattilaiset arvostavat suuresti.

Heino Group on vahvasti mukana paitsi juoma-, myös ravintolatoiminnassa. Heinon perheen juomamaahantuojana aloittanut Brukett on myös Fiskarsin Veitsitehtaan ja siellä toimivien panimoiden omistaja. Fiskarsin Panimolla on lupa hörhöillä villihiivapuolella, Suomenlinnan Panimo tekee perinteisempiä oluita. Syksyllä käyttöön otettua Veitsitehtaan elämyskeskusta ei olisi syntynyt ilman Petri Heinon vakaata uskoa asiaan.

Veitsitehtaan avajaisissa Petri Heino naurahti käyneensä mökkimatkalla usein tarkistamassa työmaan tilanteen. Pitkäksi venyneen projektin valmistuminen herätti huojennusta.

Brukett on viimeksi vahvistanut panimopuoltaan lisäämällä Mikkellerin salkkuunsa.

Brukett on vahvasti mukana myös modernissa olutkulttuurissa, sillä se on keväästä lähtien ollut Pienen omistaja. Kuusivuotias Pien on oluen maahantuoja, jolla on olutmyymälä ja baari Ateneuminkujalla. Pien Brewing etsii parhaillaan uusia tiloja. Pienen viime kesänä lanseeraama Helsinki Haze Wave Festival saa jatkoa kesällä 2023.

Harmaan eminenssin huippuhetki

Vastaanottaessaan palkintoa Petri Heino totesi olevansa kiitollinen, mutta myös hämmentynyt tunnustuksesta:

”En voinut kuvitella, että harmaana eminenssinä voisin saada tällaista huomiota!”

Hän muisteli Suomen EU-jäsenyyden Suomen alkoholikulttuuriin tuomia muutoksia ja totesi, että myös olutkulttuuriin vihkityneillä ravintoloilla oli iso rooli kehityksessä. Hänelle olikin ilo tavata Hyvien Tuomaiden joukossa Olli Majasen ja Thomas Aschanin kaltaista ravintolaväkeä, joiden kanssa real alea ja muita etenkin Heinolle itselleen läheisiä brittioluen muotoja on tuotu kuluttajien saataville.

Kotimaiseen pienpanimobuumiin Heino pääsi mukaan siinä vaiheessa, kun Suomenlinnan Panimo laajensi tuotantoaan ja perusti yksikön Vantaalle. Nyt Suomenlinnan päätuotanto on siirretty Fiskarsiin ja pääsemässä vauhtiin pitkän katkoksen jälkeen.

”Toiveemme on, että Fiskarsin Panimosta ja Suomenlinnan Panimosta tulee yhtä ikonisia kuin niiden sijaintipaikat Fiskars ja Suomenlinna ovat. Me teemme tätä työtä pitkäjänteisesti”, Heino vakuutti ja otti ilomielin vastaan Hyvän Tuomaan velvoitteen jatkaa hyvää työtä olutkulttuurin eteen.

Heino Groupin tavoitteena on toimia ruoka- ja juomakulttuurin katalysaattorina ja luoda alalle uutta, uniikkia kulttuuria.

“Oluen maailma on monipuolisempi kuin koskaan ja vain mielikuvitus rajaa uusien tuotteiden kirjoa. Ilahduttavaa, että myös perinteisimmille tuotteille annetaan taas vahvemmin niille kuuluva arvo. Haluamme olla osaltamme varmistamassa näinä haastavina aikoina pienpanimoalan vaahtoavaa elinvoimaa ja kehitystä suurien toimijoiden rinnalla.”

Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen kehuu Heinon roolia:

“Monipuolinen olutvalikoima sekä kotimaisista että ulkomaisista tuotteista on ehdottomasti olutkuluttajan etu. Petri Heino on pitkään vaikuttanut oluttyylien saatavuuteen ja näin mahdollistanut uusiin oluttyyleihin tutustumiseen. On tärkeää muistaa oluen kaupallisia toimijoita, jotka osaltaan kehittävät olutkulttuuria.”

Hyvä Tuomas -tunnustus jaettiin tänä vuonna 29. kertaa. Hyvää joulua!

Edit: artikkeliin päivitetty 22.12.2022 kuvat ja puheet palkintojenjakotilaisuudesta.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s