Juova Hanahuoneelle Vuoden olutravintola -titteli

Helsinki Beer Festival nimeää Vuoden olutravintolaksi Juova Hanahuoneen. Juova on panimoiden yhteisomistama olutravintola, jonka hanoissa Helsingin Kaisaniemessä virtaa kotimainen pienpanimo-olut. 

Helsinki Beer Festivalin koolle kutsuma asiantuntijaraati valitsi Vuoden olutravintolaksi toukokuussa 2021 Helsingin ytimeen avautuneen Juova Hanahuoneen.

”Juova Hanahuone on vajaassa kahdessa vuodessa lunastanut paikkansa olutravintoloiden kentässä. Sen agendalla on kotimaisen olutkulttuurin laajamittainen edistäminen, ja sen se tekee modernilla otteella”, raati kiittää.

Juova on poikkeuksellinen hanke: yhteistyössä ja omistajina on mukana seitsemän suomalaista pienpanimoa. Hanahuoneen 25 hanaa on varattu CoolHead Brew’n, Etko Brewingin, Panimoyhtiö Tujun, Tired Uncle Brewingin, Mallasseppien ja Olarin Panimon oluille. Alun perin seitsikkoon kuului oululainen Maistila, mutta sen jäätyä tauolle vuodenvaihteessa 2022-23 mukaan kutsuttiin Sonnisaari Panimo niin ikään Oulusta. Lisäksi tiiviissä yhteistyössä ovat mukana Pien ja Imbibe International.

”Panimoiden yhteenliittymä toimii, ja Juova on lähtenyt lentoon huolimatta pandemian aikaan osuneesta, vaikeahkosta avaustilanteesta”, raati toteaa.

Raati kiittää Juovaa onnistuneesta kokonaisuudesta, jonka tärkein osa-alue on monipuolinen kattaus tuoreita kotimaisia oluita, joita ei muualta välttämättä saa.

Ravintolan sijainti Kaisaniemessä, keskellä Helsinkiä ja opiskelijoiden kulkureitillä, tekee siitä helposti lähestyttävän. Myös sisustus on kutsuva: ei suurella rahalla tehty vaan jokaisen panimon oma loosi ilmentää sen tyyliä. Juovassa on helppo viihtyä niin olutharrastajan kuin satunnaisen oluen – tai muiden hyvien juomien – ystävänkin.

Juovan palvelu on luontevaa, jopa erinomaiseksi kehuttua. Henkilökunta on sekoitus Suomen kokeneimpia oluentarjoilijoita ja nuorta polvea, ja osaa suositella niin tuoreimmat uutuudet kuin maistiaiset niille, joille olut on uusi tuttavuus. Tietäjät tunnistavat tiskin takaa oluen ammattilaisia kahdessa sukupolvessa.

Erityismaininnan saa Juovan aktiivisuus Untappdin käytössä: kaikki kilpailijat voisivat ottaa mallia päivitystahdista.

”Olin yllättynyt tittelistä, olemme nuori ravintola vielä. Olen tietysti hyvin iloinen ja otettu, tämä on hieno palkinto”, Juova Hanahuoneen ravintolapäällikkö Sami Ylävaara toteaa.

Ravintolan taustavaikuttajiin lukeutuu Jyrki Peltonen, mies myös Helsinki Beer Festivalin takana. Muun muassa liiketilan löytymisestä ja persoonallisesta sisustuksesta on kiittäminen Peltosta.

Helsinki Beer Festivalin Vuoden olutravintolan 2023 valitsivat Anikó Lehtinen, Mariaana Nelimarkka, Jarkko Nikkanen, Hannu Nikulainen ja Sakari Nupponen. Vuoden olutravintola palkitaan perjantaina 14. huhtikuuta 2023 Kaapelitehtaalla kolmen vuoden tauon järjestettävässä Helsinki Beer Festival -tapahtumassa. Kyseessä on tapahtuman 25-vuotisjuhla.

Oli ilo olla mukana valintaraadissa, joka hyvässä harmoniassa päätyi valinnassaan Juovaan. Itse valitsin Juovan viime talvena 50-vuotisjuhlaoluideni näyttämöksi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s